Kaya Ozalit
 
Teklif Al Siparis Ver Bize Ulasin
  Hakkımızda kariyer Referanslarımız Makina Parkurumuz İletişim
 
Standart Kartvizit 

KARTVİZİT
Kartvizit baskılı kurumsal kimlik ürünleri arasında, şirket veya şahısın kendini veya kuruluşunu, şirketini, organizasyonunu göstermesi açısından en göze çarpan üründür.


 
Kartvizit Tasarımı Nasıl Olmalıdır?
Kartvizit tasarımı hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler:

1: Font tercihi ve Boyutu
Kartvizit Hazırlanırken kullanılan yazı fontunda çok büyük veya çok küçük puntolarda yazı tercih edilmemelidir. Çünkü çok büyük Puntolarda yazıldığında kartvizitiniz, hoş görünmeyecektir ve çalışma alanında çok yer kalmayacaktır. Çok küçük Puntolu yazılarda ise okunmakta güçlük çekilecek ve gözü yoracaktır. 7-8 Punto adres, telefon, mail gibi iç alanlar için uygundur. 9-10-11-12 Punto ise İsim, Organizasyon, Şirket adı gibi başlık alanları için kullanımında uygun, ideal puntolardır. Başlık ve İç alanlar arasındaki 1 Punto fark etmesi daha hoş bir görüntü verecektir.
 
Kartvizit hazırlanırken yapılan bir önemli hata ise kullanılan fontların uyumsuzluğudur. Kartvizit kurumsal kimliği en iyi şekilde yansıtan araçlardan birisi olduğu için, Logonun renklerine ve tarzına uyumlu fontlar kullanılmalıdır.

2: Renk, Desenler ve Filigran
Kartvizit tasarımı yapılırken Kullanılacak renk ve desenler Kartvizit tasarımında çok önemlidir. Çok fazla eklenecek desen tasarımı kartviziti boğacakdır.

Desen ve iconlarda renk tercihi Kurumsal kimliğe uygun şekilde seçilmelidir. Kurumsal kimliğin barındırdığı renkler tercih edilmelidir. Siyah beyaz hazırlanan bir kurumsal kimlik çalışmasında fazla renkli tasarım yapılması, kurumsal kimliğinizi kalitesiz gösterecektir.

Günümüzde Kartvizitlerde oldukça fazla kullanılan Filigran da dikkat edilmesi gereken en önemli unsur Filigranın opaklığı ve kullanım yeridir. Filigran %15 opaklığın altına inildiğinde artık görünürlüğü baskıda iyice azalacaktır.

3: Karekod Kullanımı
Kartvizitlerde sıkça gördüğümüz ve doğru kullanıldığında çok işe yarayan Karekodların Kartvizitlerde uygulanmasında dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan birisi Karekodun boyutudur.
Oluşturulan karekoda verilen bilgi ne kadar artarsa karekodun şekili de bir o kadar küçülecektir. Bu yüzden Karekoda çok fazla bilgi girilmemeli veya Dinamik bir Karekod kullanılmalıdır.
Eğer Statik QR kod kullanılacaksa tavsiyemiz 15mm'den küçük olmamalıdır.

4: Güvenli Alan
Tasarım Hazırlanırken yazılar, logolar ve diğer önemli alanlar baskıda tehlikeye girmemesi için en az 3mm içeride olmalıdır.

5: Yazılar Şekile Dönüştürülmelidir.
Baskıda Problem olmaması için tasarım hazırlandıktan sonra mutlaka yazılar şekile dönüştülmelidir.

6: Tasarımı Vectorel Olarak Hazırlayın
Kartvizitde baskının Pikselleşmemesi ve net görünmesi için Tasarımınızı ve logonuzu vectorel olarak hazırlamanızı tavsiye ederiz. Resim kullanılacaksa çözünürlüklerinin yüksek olmasına dikkat edin.

7: Tasarımı PDF Olarak Atın
Tasarımlarınızı aşama aşama kontrol ettikden sonra KAYA OZALİT
f arkı ile baskı aşamasına geçmek için tasarımınız ı PDF olarak bize iletin.
 
Ürün Kodu
Ürün Fiyatı Lütfen Teklif Alın
Ürün Adedi
 
 
KAYA OZALİT HİZMETLER
Tel Dikiş Katalog T Shirt Şapka Bardak Altlığı Foto Kitap
Standart Kartvizit Kupa Magnet Tanıtım Broşürü Foto Board 1
Şeffaf Kartvizit Antetli Kağıt Sıvama Kartvizit Tuale Kartvizit Plaket
Sticker Şeffaf Sticker
Tüm Hakları Saklıdır 2014 Kaya Ozalit © Tasarım & Kodlama Pilego